Knoppers Baton Orzeszki ziemne
Kruche
wafle
Delikatny
krem orzeszkowy
Pyszny
krem mleczny
Wyśmienity
karmel
Chrupiące
orzeszki ziemne
Delikatna
czekolada mleczna
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (40 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2144 kJ / 513 kcal | 858 kJ / 205 kcal | 10% |
Tłuszcz | 29,4 g | 11,8 g | 17% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14,3 g | 5,7 g | 29% |
Węglowodany | 51,2 g | 20,5 g | 8% |
w tym cukry | 38,8 g | 15,5 g | 17% |
Białko | 10,0 g | 4,0 g | 8% |
Sól | 0,66 g | 0,26 g | 4% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Baton waflowy z kremem mlecznym (14,4%), kremem z orzeszków ziemnych (14%), solonymi, siekanymi orzeszkami ziemnymi (13,4%) i delikatnym karmelem (22,1%), oblany mleczną czekoladą (29,5%)
Składniki: cukier, orzeszki ziemne (14,5%), tłuszcze roślinne (palmowy, shea, rzepakowy), syrop glukozowy, mleko pełne w proszku (6,5%), tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku (4,8%), mąka pszenna (4,3%), mleko zagęszczone odtłuszczone, miazga kakaowa, pełnoziarnista mąka pszenna (2,3%), substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, maślanka w proszku (z mleka), laktoza (z mleka), kakao, tłuszcz mleczny, śmietanka (z mleka), zagęszczona serwatka (z mleka), masło (z mleka), sól, produkt z serwatki (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty, syrop sacharozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, stabilizator: karagen, mielone orzechy laskowe, naturalny aromat waniliowy.
Może zawierać także migdały, inne orzechy i jaja.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.