Knoppers Baton Kokosowy
Kruche
wafle
Wyśmienity
krem kokosowy
Delikatny
karmel
Pyszny
krem mleczny
Drobne
wiórki kokosowe
Delikatna
czekolada mleczna
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (40 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2163 kJ / 518 kcal | 865 kJ / 207 kcal | 10% |
Tłuszcz | 30,2 g | 12,1 g | 17% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19,3 g | 7,7 g | 39% |
Węglowodany | 54,1 g | 21,6 g | 8% |
w tym cukry | 41,6 g | 16,6 g | 18% |
Białko | 6,7 g | 2,7 g | 5% |
Sól | 0,43 g | 0,17 g | 3% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Baton waflowy z kremem mlecznym (14,4%), kremem kokosowym z dodatkiem orzechów laskowych (17%), wiórkami kokosowymi (6,5%) i delikatnym karmelem (26,1%), oblany mleczną czekoladą (29,5%)
Składniki: cukier, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), syrop glukozowy, wiórki kokosowe (7,8%), mleko pełne w proszku (6,2%), tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku (5,8%), laktoza (z mleka), mleko zagęszczone odtłuszczone, mąka pszenna (4,1%), miazga kakaowa, pełnoziarnista mąka pszenna (2,2%), substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, maślanka w proszku (z mleka), śmietanka (z mleka), orzechy laskowe, tłuszcz mleczny, mleko kokosowe w proszku, zagęszczona serwatka (z mleka), masło (z mleka), produkt z serwatki (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), sól, naturalne aromaty, syrop sacharozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, stabilizator: karagen, białko mleka, naturalny aromat waniliowy, mielone orzeszki ziemne.
Może zawierać także migdały, inne orzechy i jaja.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.