Knoppers Baton Orzechowy Dark
Kruche
wafle
Wyśmienity
krem nugatowy
Chrupiące
kawałki ciasteczek
Pyszny
krem mleczny
Delikatny
karmel
Ciemna
mleczna czekolada
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (40 g) | Na sztukę %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2245 kJ / 538 kcal | 898 kJ / 215 kcal | 11% |
Tłuszcz | 33,5 g | 13,4 g | 19% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15,8 g | 6,3 g | 32% |
Węglowodany | 49,4 g | 19,8 g | 8% |
w tym cukry | 35,1 g | 14,0 g | 16% |
Białko | 8,4 g | 3,4 g | 7% |
Sól | 0,35 g | 0,14 g | 2% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Baton waflowy z kremem mlecznym (14,4%), kremem nugatowym (14,9%) z kawałkami ciasteczek (0,8%), siekanymi orzechami laskowymi (11,2%) i delikatnym karmelem (22,2%), oblany ciemną mleczną czekoladą (29,5%)
Składniki: cukier, orzechy laskowe (13%), tłuszcze roślinne (palmowy, shea), syrop glukozowy, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mąka pszenna (5,2%), odtłuszczone mleko w proszku (5%), pełnotłuste mleko w proszku, mleko zagęszczone odtłuszczone, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, pełnoziarnista mąka pszenna (1,4%), mleko pełne w proszku (1,2%), kakao, tłuszcz mleczny, śmietanka (z mleka), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, zagęszczona serwatka (z mleka), masło (z mleka), produkt z serwatki (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), sól, syrop sacharozowy, naturalne aromaty, syrop karmelowy, stabilizator: karagen, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, węglany amonu, węglany potasu), naturalny aromat waniliowy, mielone orzeszki ziemne.
Może zawierać także migdały, inne orzechy i jaja.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.